vrijdag 22 maart 2024

Thema Pasen (week 2)

We begonnen de week met een kennismaking van de spitsmachine. We kregen daarbij hulp van de zorgjuf juf Jolien. We startten ook het contractwerk opnieuw op. Het 'Moetje' was het tekenen van een kuiken volgens stappenplan en het 'Magje' was creatief bezig zijn aan de lichtbak. 








Het contractwerk 











We knutselden ook een paasmandje. Eerst moesten we de strook crêpepapier kleven rond de pot en nadien met een sjabloon de oortjes en de snoet tekenen en knippen van de paashaas.













Op woensdag was het smuldag. We bakten en kookten eitjes, maakten wentelteefjes volgens een stappenplan en proefden nog maar eens van de lekkere chocolade eitjes !





















































We leerden volgens een filmpje op schooltv hoe een kuikentje geboren wordt en maakten een doeblad logische volgorde van ei tot kuiken.














Het cijfertje deze week was cijfer 5























We deden ook verder aan onze STEM activiteit en kleurden eerst de weg die de paashaas moest afleggen naar zijn huisje, mochten dit nadien zelf lamineren en kozen voor een paperclip om aan de achterkant van de paashaas te kleven omdat dit goed kon 'kleven' aan de magneet. Zo konden de kleuters zelf hun paashaas laten bewegen naar zijn huisje ! Goed gedaan